پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182891
کودک بيش فعال را چگونه مهار کنيم؟
تاریخ انتشار : 1394/06/21 08:39:08
نمایش : 1625
دليل ناآرامي و شيطنت کودک بادي مشخص شود که از نشانه‌هاي بيش‌فعالي و يا ويژگي‌هاي معمول دوران کودکي است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، امروزه بسياري از پدران و مادران گران شيطنت کودکان خود هستند و با مشاهده حالت بي‌قراري و ناآرامي گمان مي‌کنند که فرزندان آن‌ها دچار اختلال بيش‌فعالي يا ADHD شده‌اند. گاهي عده‌اي از پدرومادرها در مقابل اين رفتار کودکانشان کنترل خود را از دست مي‌دهند و کودکان را به شدت کتک مي‌زنند و يا آن‌ها را تهديد مي‌کنند
 
آيا هر کودک شيطوني بيش‌ فعال است؟
براي اين‌که بدانيم دليل ناآرامي و شيطنت کودک ما اختلا بيش‌فعالي است يا اين از نشانه‌هاي معمول دوران کودکي است بايد انواع بيش‌فعالي در کودکان و نشانه‌هاي آن را بشناسيم.
 
دکتر علي باجلان روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تشخيص بيش‌فعالي در کودکان گفت: خيلي از والدين کم‌حوصلگي، استرس و اضطراب در سنين 2 تا 3 سالگي کودک خود را پيش روانشناس يا روانپزشک مي‌برند و به‌گونه‌اي علائم کودک را بيان مي‌کنند  که متأسفانه کودک بيش‌فعال شناسايي مي‌شود در حالي که براي تشخيص بيش فعالي در کودکان بايد از سنين 7 سالگي به بالا بررسي‌هاي لازم انجام شود.
 
وي افزود: بيش فعالي در کودکان با توجه به علائم و نشانه‌هايي که از خود بروز مي‌دهد به سه دسته بيش فعالي جسماني، رواني و تلفيقي از اين دو تقسيم مي‌شوند.
 
چه کودکي بيش‌فعال جسماني است؟
علي باجلان درباره‌ي انواع بيش‌فعالي در کودکان گفت: در بعضي کودکان علائم بيش‌فعالي در رفتار آن‌ها بروز مي‌کند. اين کودکان نمي‌توانند يک‌جا بمانند و دائماً بي‌قرار و پرانرژي هستند به گونه‌اي که تصور مي‌کنيم در بدن خود موتور دارند. اين کودکان دائماً در حال دويدن و انجام بازي‌هاي پرسروصدا هستند. از نشانه‌هاي ديگر اين کودکان اين است که عجول هستند و عقل ماندن در صف را ندارند و نوبت را بر هم مي‌زنند و قبل از سؤال کردن، جواب مي‌دهند.
 
کودکاني که روان بيش‌فعال دارند
وي افزود: کودکاني که به ظاهر خيلي ساکت ولي دچار کمبود توجه هستند داراي علائم رواني بيش‌فعالي هستند. يادگيري براي اين‌ کودکان بسيار دشوار است و در درس‌هايي مثل املاء و رياضي که نياز به تمرکز دارد، دچار مشکل مي‌شوند. کودکان بيش‌فعالي که نمي‌توانند زمان زيادي را براي يک بازي اختصاص دهند و فراموش کار و سر به هوا هستند جزو کودکان بيش‌فعال رواني به‌شمار مي‌روند.
 
چرا کودک بيش‌فعال مي‌شود؟
علي باجلان عضو رسمي نظام روان‌شناسي و مشاوره ايران درباره علل بيش فعال شدن کودکان گفت: گاهي ممکن است علت بيش‌فعالي کودک، ژنتيکي باشد و پدر، مادر و يا اطرافيان کودک سابقه‌ي بيش فعالي را داشته باشند بنابراين کودک مستعد به بيش‌فعالي مي‌شود و گاهي نيز ممکن است عوامل محيطي موجب بيش‌فعالي کودک گردد که از جمله آن مي‌توان به تغذيه مادر در دوران بارداري، استرس و اضطراب او اشاره نمود.
 
بيش فعال‌ها
اين روانشناس عنوان کرد: کودک بيش‌فعال بايد درمان شود نه مهار. اين کودکان به دليل اختلال در انتقال دهنده‌ي عصبي خود دچار بيش‌فعالي شده‌اند پس نبايد از رفتارهاي آن‌ها جلوگيري کرد. يکي از راه‌هاي درمان کودک بيش‌فعال دارودرماني است که بهترين راه درمان اين اختلال است.

روان‌درماني با نرومنديک
علي باجلان ادامه داد: يکي از راه‌هاي درماني در بيش‌فعالي کودک، روان‌درماني است که در اين روش از دستگاه نرومنديک که شامل يک باتري است که آن را روي سر قرار مي‌دهند و در هنگام اختلال به فرد هشدار مي‌دهد و اين روش فقط به عنوان درمان مکمل و کمکي به همراه دارو درماني به کار برده مي‌شود. زيرا فقط رفتار فرد را کنترل مي‌کند نه درمان.

با کودک بيش‌فعال‌تان چه کنيد؟
علي باجلان درباره نقش خانواده در درمان کودک بيش‌فعال تأکيد کرد: خانواده به عنوان درمان حمايتي و کمکي يک‌سري مهارت‌ها و فعاليت‌ها را بايد بياموزد به طور مثال چيدمان وسايل اتاق کودک، ثبت‌نام کودک در کلاس‌هاي ورزشي و ... تا بتواند انرژي خود را به درستي مصرف کند و محدوديت کودک براي خوردن شيريني‌جات (شکلات، نوشابه و ...) و قرار گرفتن زير نور مهتابي از جمله نکاتي است که اعضاي خانواده براي بهبود کودک بيش‌فعال بايد مورد توجه قرار دهند.
ميترا پوررمضان
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html